Читај ми!

МУП: Унутрашња контрола поводом смрти брата осумњиченог за убиство Данке Илић у складу са законом

Министарство унутрашњих послова је саопштило да Сектор унутрашње контроле прикупља информације и утврђује чињенице и околности под којим је у Полицијској управи у Бору преминуо Д. Д, брат осумњиченог за убиство Данке Илић.

Припадници Сектора унутрашње контроле у МУП-у, по налогу Вишег јавног тужилаштва, прикупљају информације и утврђују чињенице и околности под којим је у Полицијској управи у Бору преминуо Д. Д, осумњичен у случају убиства мале Данке, саопштио је МУП.

МУП напомиње да полицијски службеници, током наведеног поступка, поступају у потпуности у складу са законом и својим овлашћењима.

Уколико буде установљено да је било злоупотреба и прекорачења овлашћења приликом поступања према преминулом Д. Д, додаје МУП, Сектор унутрашње контроле покренуће одговарајуће законске мере против оних који су прекршили закон и полицијску етику, а јавност ће о томе бити благовремено обавештена.

"Наслови који су се појавили у појединим таблоидима су тенденциозни и нетачни и имају за циљ вршење притиска на припаднике МУП-а, који свој посао раде професионално и у складу са законом", пише у саопштењу.

Апелационо јавно тужилаштво у Нишу овластило је раније Више јавно тужилаштво у том граду да преузме радње и мере ради утврђивања околности под којима је 7. априла преминуо Д. Д. у Полицијској станици у Бору током задржавања.

Д. Д. је у полицији тада задржан по налогу Вишег јавног тужилаштва у Зајечару због сумње да је помагао свом брату Д. Д. да сакрије тело девојчице.

Више јавно тужилаштво у Зајечару је по приспећу обдукционог записника Института за судску медицину у Београду о његовој смрти, поднело предлог за супституцију надлежности у овом поступку, а у складу са Методологијом за истрагу у случајевима злостављања.

Двогодишња девојчица Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора.

Полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила С. Ј. и Д. Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

Тело девојчице још није пронађено.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије