Саво Милошевић није више селектор Босне и Херцеговине

Прослављени репрезентативац и некадашњи тренер Партизана Саво Милошевић није више селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине.

Саво Милошевић је разговарао са челницима Фудбалског савеза Босне и Херцеговине о наставку сарадње, али је, како пише сарајевски Дневни аваз, саопштио да жели да се окрене новим изазовима након неуспешних квалификација за Европско првенство у Немачкој и истека уговора.

"Фудбалски савез БиХ се захваљује Милошевићу на преданом раду, труду и професионалном односу током свог ангажмана у репрезентацији, те му жели много успеха у наставку професионалне каријере", наведено је на званичном сајту Фудбалског савеза БиХ.

Милошевић је именован за селектора Босне и Херцеговине крајем септембра прошле године. Након Фарука Хаџибегића и Мехе Кодре био је трећи шеф стручног штаба босанског националног тима у квалификацијама за шампионат Европе.

Прослављени фудбалер и некадашњи тренер Партизана водио је селекцију Босне и Херцеговине на свега пет утакмица и уписао једну победу - против Лихтенштајна на гостовању.

Репрезентација БиХ је такмичење у квалификационој групи Ј завршила на петом месту на табели, па је пут до Немачке морала да тражи кроз бараж, али је већ у полуфиналу стазе Б поражена пред својим навијачима од Украјине резултатом 2:1.

Након успешне играчке, Саво Милошевић је током тренерске каријере предводио Партизан, са којим је освојио Куп Србије, као и Олимпију из Љубљане.

Био је и помоћник селектора Бранка Брновића у репрезентацији Црне Горе, а опробао се и као један од потпредседника Фудбалског савеза Србије.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво