Читај ми!

Нова ера у Премијер лиги - изгласана ограничена потрошња клубова

Клубови Премијер лиге су се начелно сложили да уведу ограничење потрошње, јавља "Би-Би-Си".

Већина клубова гласала је за лимит потрошње, који ће бити одређен износом новца који од телевизијских права зарађује клуб са најслабијом зарадом у Премијер лиги.

Ако буде одобрен на јунској скупштини, нови модел ће заменити прописе о профиту и одрживости који се тренутно користе од сезоне 2025/26, пише "Би-Би-Си".

Манчестер јунајтед, Манчестер сити и Астон Вила гласали су против могућег увођења ограничења потрошње, док је Челси био уздржан.

Тренутна финансијска правила лиге, према којима су Евертон и Нотингем Форест ове сезоне кажњени шест, односно четири бода, критиковани су због фаворизовања клубова са највећим приходима.

Нови модел се назива "сидрење". Правила о профиту и одрживости Премијер лиге дозвољавају клубовима да изгубе 105 милиона фунти током периода од три сезоне.

Тренутни прописи осмишљени да покушају да обезбеде дугорочну финансијску одрживост клубова и одрже такмичарску природу лиге спречавањем "неправедних предности“. 

Према правилима Уефе, клубови не могу трошити више од 70 пост свог прихода на трошкове тима. То значи да је износ који могу да потроше ограничен количином новца који генеришу.

 

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара