Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

 

У емисији „Културни кругови“ пратимо Фестивал „К. Кафка, сада“ поводом стогодишњице од смрти великог светског писца. Најавићемо премијеру балетксе представе „Отело“ по мотивима дела Виљема Шекспира у Српском народном позоришту у Новом Саду. Кореограф и либретиста је Крунислав Симић, који потписује и избор музике, а реч је о делима Вивалдија и Бетовена.

Концепт 32. Меморијала Надежде Петровић представљен је у Чачку у Уметничкој галерији која носи њено име. Назив 32. издања Memorijal Sonje S. односи се на две значајне жене рођене у Чачку, кључне уметнице у својој области у историји Југославије. Прва је Надежда, једна од најзначајнијих експресониста, импресиониста и фовиста из региона, а друга је легендарна глумица Соња Савић. Обе су биле, не само изузетне уметнице, вецћ и друштвено активне жене и феминисткиње. Кустоскиња овогодишњег Меморијала је Зденка Бадовинац.

Гоорићемо и о књизи Јелене Делибашић „Исидора Секулић – Речи“ која је представљена у РТС Клубу, као и о Вечери музике Исидоре Жебељан, односно о концерту докторског уметничког пројекта вилонисткиње Кате Стојановић, која је наступила са „Жебељан оркестром“ и диригентом Алексејем Михајленком у Хришћанској адвентистичкој цркви у Београду.

Емисију уређује и води Владимир Џудовић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије