Реприза

Сећања Дејана Мијача

"Кад погледам овако, са безбедне животне дистанце, на своје учешће и понашање у протеклим данима, могу да закључим како сам се бавио уметношћу позоришта углавном због тога што сам тако обезбеђивао поуздано место са кога се животни метеж добро види." – рекао једном приликом Дејан Мијач (1934-2022), позоришни редитељ и академик. Био је редитељ Народног позоришта у Тузли и Српског народног позоришта у Новом Саду, као и професор режије на Факултету драмских уметности у Београду од 1972. до 1997. године. Режирао је на многим сценама у Југославији, а посебно у Новом Саду, Београду, Загребу, Сомбору и Нишу.

У емисији "Код два бела голуба", Дејан Мијач, један од најзначајнијих редитеља југословенског и српског театра, говори о томе како је пронашао себе у позоришту, о тајнама режије и Београду који је заволео још у студентским данима. "Живео сам сезоне и нисам славио славе и рођендане, већ премијере"- рекао је о свом раду Дејан Мијач, и ове речи можда најбоље одсликавају његову посвећеност позоришту и редитељској професији.
                  

Аутор емисије: Тамара Крстић

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије