Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Директор ЦИА стигао у Каиро на разговоре о примирју између Израела и Хамаса; Иран ослободио посаду заплењеног брода

Сукоб Израела и Хамаса – 210. дан. Директор ЦИА стигао је у Каиро на разговоре о примирју између Израела и Хамаса. Вођа Хамаса Исмаил Ханије потврдио је позитиван дух групе у проучавању предлога о прекиду ватре. Са друге стране, израелски премијер Бенјамин Нетанјаху упозорава да га ништа неће спречити да покрене копнену офанзиву на Рафу. Агенција УН упозорава да би операција у Рафи могла да прерасте у покољ. Израелска војска саопштава да је извела нападе на југ Либана, након што је Хезболах испалио пројектиле на север Израела. Иран је ослободио посаду заплењеног брода "MSC Aries".

Директор ЦИА стигао у Каиро на разговоре о примирју између Израела и Хамаса; Иран ослободио посаду заплењеног брода Директор ЦИА стигао у Каиро на разговоре о примирју између Израела и Хамаса; Иран ослободио посаду заплењеног брода

У израелском нападу погођена је зграда сиријских снага безбедности на периферији Дамаска, а осморо војника је повређено.

Делегација Хамаса ускоро ће посетити Каиро ради даљих разговора са египатским посредницима о потенцијалном споразуму о примирју и таоцима.

Ипак, израелско руководство претпоставља да ће Хамас одбити најновију понуду, рекао је израелски званичник.

Портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер каже да није било никаквих помака у преговорима о таоцима у последњих неколико дана, као и да је Хамас једина препрека тренутном прекиду ватре.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху још једном је најавио да ће израелска војска деловати у Рафи против Хамаса. "Учинићемо оно што морамо да бисмо победили и тријумфовали над непријатељима", рекао је Нетанјаху и додао – "чак и у Рафи".

Нови шеф израелске војнообавештајне службе биће генерал Шломи Биндер, који тренутно обавља функцију шефа Оперативног одељења, након што је досадашњи шеф војнообавештајне службе генерал-мајор Арон Халива поднео оставку.

Турска је потпуно обуставила трговину са Израелом због рата у Гази. Израелски министар спољних послова Израел Кац оптужио је турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да се понаша као "диктатор".

УН саопштавају да ће обнова Газе коштати 30 до 40 милијарди долара, као и да ће захтевати напор какав није виђен од Другог светског рата.

Поручују и да је 72 одсто свих стамбених зграда потпуно или делимично уништено, као и да би обнова Газе могла да потраје деценијама, а да палестински народ нема времена за чекање.

Америчка полиција је у последњих неколико недеља ухапсила више од 2.000 људи током пропалестинских протеста на универзитетским кампусима широм САД. Амерички председник Џозеф Бајден осудио је протесте. "Постоји право на протест, али не и право на изазивање хаоса", истакао је Бајден.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара