Читај ми!

Професорка Треће београдске гимназије: Гимназијада прекинута, нулта толеранција на насиље

Због инцидента у коме су учествовали ученици Треће и Десете београдске гимназије прекинут је спортско-хуманитарни турнир Гимназијада. Професор који је раздвајао ученике задобио је теже телесне повреде. Професорка Треће београдске гимназије Јелена Кручичанин рекла је за РТС да је одлука о обустављању турнира донета пошто сматрају да на насиље треба да постоји нулта толеранција. Додала је да је повређени професор наставио са прегледима и да се настава у школи одвија нормално.

Јуче је у Спортском центру Врачар у току фудбалске утакмице дошло до физичког сукоба између ученика Треће београдске и Десете београдске гимназије. О детаљима сукоба ученика за РТС је говорила професорка српског језика и књижевности у Трећој београдској гимназији Јелена Кручичанин.

Како је дошло до инцидента?

У оквиру хуманитарне Гимназијаде, Трећа београдска гимназија годинама организује спортско такмичење на којем учествују београдске гимназије. Део такмичарског програма одвијао се јуче у Спортском центру “Врачар” у којем су у тренутку инцидента играли утакмицу ученици, односно тимови Треће београдске и Десете београдске гимназије.

У току утакмице сукобила су се два ученика, дошло је до физичког контакта. Професор Треће београдске гимназије је реаговао како би их раздвојио и у том тренутку, односно у том сукобу задобио, како сада лекари кажу, тешке телесне повреде.

Како је професор сада и да ли се данас у школи настава одвија нормално?

Професор је данас наставио са прегледима, а настава у школи се редовно одвија. Трећа београдска гимназија је донела одлуку да обустави Гимназијаду, с обзиром на то да сматрамо да на насиље треба да постоји нулта толеранција и да треба да предузмемо све мере које можемо.

Да ли у овом тренутку можемо знати ко је иницирао сукоб?

Не, заиста не можемо да знамо. Обавештени су сви органи који су надлежни за то, тако да, када будемо имали потпуни извештај о томе, онда ћемо моћи о томе да говоримо.

Сами сте рекли да Гимназијада има и хуманитарни карактер. Имајући у виду да сте донели одлуку да прекинете такмичење, шта ће се догодити са средствима и коме су она била намењена?

Средства ове гимназијаде била су намењена као помоћ за лечење дечака Сергеја Милићевића из ОШ "Јелена Ћетковић", и сва средства која су до сада прикупљена биће уплаћена на рачун. Нажалост, мислимо да је најбоље да се у овом тренутку овај догађај прекине.

Ово се први пут догодило? Такмичење траје годинама?

Тако је. Ово такмичење траје, чини ми се, од 2014. године и први пут се суочавамо са оваквом врстом проблема.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије