Читај ми!

Сукоб ђака Десете и Треће београдске гимназије, тешко повређен наставник који покушао да их раздвоји

У сукобу ученика Десете гимназије и Треће београдске гимназије један од актера тешко повредио наставника који је покушао да их раздвоји. Професор је прегледан у Ургентном центру и пуштен на кућно лечење.

Форум београдских гимназија осудио је инцидент у Трећој београдској гиманзији истакавши да од надлежних органа очекује да одговорни за повређивање наставника буду санкционисани.

Наставник Треће београдске гимназије тешко је повређен у јучерашњем инциденту, током хуманитарног турнира, када је покушао да раздвоји ђаке његове школе и Десете гимназије који су се сукобили.

"Догађаји у Трећој београдској гимназији и Техничкој школи у Бачкој Паланци недвосмислено указују да у Србији још није пронађено решење за нагомилано насиље у српским школама, а олако обећана брзина у решавању проблема који изједа српски просветни систем не доприноси изласку из кризе већ постојеће ране изнова продубљује", навео је Форум београдских гимназија у саопштењу.

Као одговорне, Форум једнако види и оне који одлучују, као и оне који учествују у доношењу одлука.

"Стиче се утисак као да не знамо да ће после 16. маја доћи 17. мај, као што је после 3. маја дошао 4. мај, а ми смо и тада стајали неми и збуњени и питали се како нам се ово десило, а онда смо почели олако да обећавамо решења за излазак из кризе, међутим, уместо изласка из кризе јасно је да смо годину дана касније сви заједно допринели да 'од колевке па до гроба, најнесигурније постане ђачко доба', а решења ни на видику", закључује се у саопштењу.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије