Рукометаши Србије добили конкуренцију - Црна Гора затражила позивницу за СП

Рукометни савез Црне Горе (РСЦГ) званично је послао захтев Светској рукометној федерацији (ИХФ) за добијање специјалне позивнице (вајлкарда) за учешће на Светском првенству.

Рукометаши Црне Горе нису успели да се пласирају на Светско првенство, пошто су у две утакмице баража поражени од Италије.

Рукометни савез Црне Горе (РСЦГ) званично је Светској рукометној федерацији (ИХФ) послао захтев за добијање специјалне позивнице (вајлдкарда) за учешће на шампионату света, па ће суседна држава бити директна конкуренција Србији, пошто је и Рукометни савез Србије у понедељак затражио позивницу.

"Главни аргумент, који иде у прилог томе да би ИХФ требало да додели специјалну позивницу Црној Гори је чињеница да смо најбоље пласирана репрезентација са последњег великог такмичења од свих репрезентација које кроз бараж нису успеле да изборе пласман на предстојеће првенство", наведено је, између осталог, у писму које је РСЦГ упутио ИХФ.

Захтев за добијање "вајлкарда" већ су послале и Саудијска Арабија, а очекује се да то ураде и Швајцарска и Фарска Острва. 

Светско првенство ће бити одржано од 14. јануара до 2. фебруара наредне године у Норвешкој, Данској и Хрватској.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије