РСС званично затражио специјалну позивницу за Светско првенство

Рукометни савез Србије (РСС) званично је Светској рукометној федерацији (ИХФ) послао захтев за добијање специјалне позивнице (вајлдкарда) за учешће на Светском првенству.

РСС званично затражио специјалну позивницу за Светско првенство РСС званично затражио специјалну позивницу за Светско првенство

Рукометаши Србије савладали су у недељу Шпанију резултатом 25:22 у реванш сусрету баража за пласман на Светско првенство, што није било довољно да се надокнади убедљивији пораз из Шпаније (32:28).

Разлика од четири гола из првог меча помогла је Шпанциама да упркос поразу у Новом Саду обезбеде директан пласман на првенство света које је на програму наредне године у Хрватској, Данској и Норвешкој.

Ипак, у Рукометном савезу Србије (РСС) верују да још увек постоји шанса да се "орлови" нађу међу најбољим селекцијама света, па су, како је и најављено одмах након утакмице у недељу, Светској рукометној федерацији (ИХФ) послали захтев за добијање специјалне позивнице (вајлдкарда).

У РСС се надају да би представници ИХФ могли да доделе позивницу Србији због пласмана на последњем првенству, због резултата млађих категорија, досадашње организације такмичења...

Исти захтев је послала Саудијска Арабија, а очекује се да то учине и Црна Гора и Швајцарска.

Светска рукометна федерација ће доделити две позивнице ако се Нови Зеланд не пласира на шампионат, а коначна одлука ће бити донета у јуну.

Делић: Иза нас је дуга и непроспавана ноћ, још постоји трачак наде

Председница Управног одбора Рукометног савеза Србије Милена Делић каже да је национална селекција због свега приказаног у оба сусрета са Шпанцима заслужила да се нађе међу најбољим репрезентацијама света.

"Иза нас је дуга и непроспавана ноћ, осећања су помешана, од задовољства и поноса до туга што нам је измакао директан пласман на првенство. Сматрам да смо због свега приказаног у оба сусрета то заслужили и више од селекције Шпаније иако су они вишедеценијска рукометна велесила. Момци на челу са Борисом Ројевићем и његовим стручним штабом показали су да вољом, борбеношћу и тактиком могу да надиграју таквог рукометног гиганта", истакла је Делићева.

Потврдила је да је РСС рано јутрос послао допис ИХФ-у са захтевом за добијање специјалне позивнице.

"Још постоји трачак наде да одемо на Светско првенство. Знамо да ће и ту бити јака конкуренција са истим захтевом, али се надамо да ће ИХФ посебно узети у обзир све оно што је српски рукомет био и јесте. Учинићемо све што је до нас да будемо учесници", обећала је Делићева.

Светско првенство ће бити одржано од 14. јануара до 2. фебруара наредне године у Норвешкој, Данској и Хрватској.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије