Српско полуфинале АБА лиге, Звезда дочекује Мегу

Кошаркаши Црвене звезде од 19 часова у "Београдској арени" дочекују екипу Меге у првој утакмици полуфинала АБА лиге. Ток меча из часа у час можете пратити на нашем порталу.

Српско полуфинале АБА лиге, Звезда дочекује Мегу Српско полуфинале АБА лиге, Звезда дочекује Мегу

Звезда се у полуфинале пласирала после две победе против Студентског центра. Црногорски представник је у Београду намучио црвено-беле водивши и са 18 поена у једном тренутку, али је тим Јаниса Сферопулоса успео да се врати и тријумфује после неизвесне завршнице 83:81.

У другом дуелу, екипа са Малог Калемегдана показала је другачији приступ, па Дерби није имао шансе - 92:77.

Мега је помало изненађујуће уписала две лаке победе против Цедевите Олимпије. У Београду је било 119:98, да би резултат меча у Љубљани био 85:71.

Сферопулос истиче да је Мега млада и енергична екипа

Грчки стручњак је рекао за клупски сајт да су сви у клубу срећни јер се враћају утакмицама.

"Имали смо паузу од 11 дана и то је са једне стране било добро, имали смо времена да унапредимо неке ствари офанзивно и дефанзивно, а с друге стране није лако, јер смо навикли да целе сезоне играмо на два дана. Мислим да сви једва чекају да почне полуфинална серија", рекао је Сферопулос.

Додаје да је екипа Меге талентована.

"Играмо против тима који је изузетно талентован, веома су млади и играју веома енергично. Знамо се веома добро из лигашког дела сезоне, желимо да играмо нашу игру и трудићемо се да будемо максимално концентрисани током читаве утакмице. Желимо да се боримо за наше циљеве, а први је утакмица против Меге у петак", додао је Сферопулос.

Марко Бараћ: Црвена звезда је велики фаворит, желимо да играмо добру кошарку

Тренер Меге Марко Бараћ изјавио да је Црвена звезда фаворит у предстојећој серији полуфинала плеј-офа регионалне АБА лиге, али је истакао да ће његов тим играти добру кошарку.

"Очекује нас утакмица против тима, који има шампионске аспирације и који је велики фаворит. У односу на досадашњи део сезоне појачани су врхунским плејмејкером Николом Топићем, што наш посао чини јос тежим.”

Ружичасти имају кадровске проблеме, али желе да играју добру кошарку.

”И поред свих кадровских проблема желимо да играмо добру кошарку, што радимо целе сезоне, и да будемо спремни да искористимо сваку прилику која се укаже", рекао је Бараћ, преноси званични сајт клуба.

Звезда боља у међусобним дуелима

У последњих 10 дуела, Звезда је тријумфовала осам пута, док је Мега уписала две победе.

Оно што ипак улива поверење гостујућим кошаркашима је чињеница да су успели да славе у последњој утакмици која је одиграна у склопу 24. кола регуларног дела регионалне лиге.

Мега је поред Партизана једини српски клуб који је уписао победу против црвено-белих. Екипу Марка Бараћа у тој утакмици предводио је Стефан Миљеновић са 16 поена.

Полуфинална серија се игра на две победе. Други меч између Меге и Црвене звезде на програму је седмог маја од 20 сати у Хали спортова Ранко Жеравица.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара