Читај ми!

Минесота убедљивом победом над Денвером изборила мајсторицу у полуфиналу Западне конференције

Кошаркаши Минесоте тимбервулвса убедљиво су савладали екипу Денвер нагетса на свом паркету 115:70 у шестој утакмици полуфинала плеј-офа Западне конференције у НБА лиги.

Денвер је није искористио прилику да се пласира у финале Западне конференције. После три везана пораза, Минесота је узвратила победом и седми меч биће одлучујући за наставак такмичења у НБА лиги.

Нагетси су добро отворили шести меч, релативно лако су стигли до вођства од 9:2, али су потом на сцену ступили играчи Минесоте и већ у првој деоници меча наговестили сјајну игру и убедљив тријумф. Денвер је након првих девет поена пет минута био без постигнутог коша, те је крај прве четвртине окончан предношћу Минесоте са 17 поена разлике - 31:14.

Минесота је у наставку игре увећавала предност, док су кошаркаши Денвера били веома лоши у организацији напада и брањењу противничких акција. На тренутке је екипа Мајка Мелоуна, нарочито у последњој четвртини, изгледала потпуно немоћно у односу на тим који предводи Крис Финч.

Ентони Едвардс је у победи Минесоте постигао 27 поена, Џејден МекДенијелс је убацио 21 поен и предводио одбрану тима, а Мајк Конли је имао 13 поена. Центри Тимбервулвса. Руди Гоберт, Карл-Ентони Таунс и Наз Рид уписали су укупно 38 скокова уложили све напоре како би задржали троструког МВП-ја НБА лиге Николу Јокића на 22 поена.

Јокић је уписао и девет скокова, али само две асистенције за 36 минута на паркету. Српски центар је имао 9-19 при шуту из игре.

Џамал ​​Мари је постигао само 10 поена за Денвер, уз лош учинак шута из игре 4-18. Арон Гордон је имао 12 поена и осам скокова за Нагетсе.

Подсећања ради, Минесота је повела у серији са 2:0, а потом је Денвер преокренуо вођство на 3:2. Нагетси ће имати предност домаћег терена у мечу одлуке за пласман у финале Западне конференције. Дуел је заказан за недељу, 19. маја.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије