Борковић прелази на ФИА ТЦР Светско првенство

Српски аутомобилиста Душан Борковић у потпуности прелази на ФИА ТЦР Светско првенство од ове године и наставља да представља Србију на једном од највиших степеника аутомобилизма.

Након освојеног подијума на ФИА ТЦР Светском првенству у Маракешу 4. априла, фабрика Хонде позвала је Србина да се трајно придружи светској аутомобилској елити.

Тако ће Борковић бити један од три фабричка возача Хонде, ЈАС Моторспорта и GOAT Racing тима заједно са Естебаном Геријеријем из Аргентине и Италијаном Марком Бутијем.

“Огромна ми је част што идем у ФИА ТЦР Светско првенство, након започете сезоне у Eвропском шампионату. План је био да ове године возим већински у Европи како бих се упознао са аутом и тимом, али сам срећан што су Хонда, тим и шампионат препознали мој квалитет већ након две трке и пружили ми шансу да се такмичим по пуном календару ФИА ТЦР Светског првенства, што смо иницијално планиралу тек за 2025. годину. Добио сам прилику да будем међу 15-20 најбољих возача света и представим Србију, EXPO2027 и своје партнере”, изјавио је Борковић.

Пепе Ориола, генерални менаџер GOAT Racing тима изјавио је да је Борковић пребачен на Светско првенство због брзине искуства, и односа са колегама.

"Веома сам поносан на Душана, и цео тим. Донели смо стратешку одлуку да Борковић пређе у Светско првенство већ ове године. То смо учинили не само због сјајног резултата и подијума у Маракешу, већ и због показане брзине, искуства и сјајног слагања са тимским колегама, инжењерима и остатком екипе. Сви знамо Душана и његове перформансе већ преко 10 година, и импресионирани смо његовом константном жељом за учењем и верујем да ћемо имати сјајну дугогодишњу сарадњу јер делимо исте вредности и циљеве”, рекао је Пепе Ориола.

Следећа трка Борковића очекује у Сједињеним Америчким државама 7-8. јуна, затим наставља пут Бразила, Уругваја, Кине, Макау и Саудијске Арабије. 

Све трке у Србији гледаоци ће имати могућност да прате на РТС каналима.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије