Читај ми!

Велика илузија: Биографске и епске приче

Пре деценију и по, свет је тресла грозница "Сумрак саге“ захваљујући којој главна глумица и данас ужива светску славу. Једна од најталентованијих и најсвестранијих представница своје генерације, многим ликовима удахнула је живот од Беле Свон до Принцезе Дајане. Глумила је у филмовима Вудија Алена и Дејвида Финчера, а сада је и у најновијем остварењу контроверзне Роуз Глас. Трилер "Љубав, лажи, крварење“, након европске премијере на Берлиналу, сада је и у српским биоскопима. У "Крупном плану“ Велике илузије је холивудска звезда Кристен Стјуарт.

Од биографске драме музичке иконе, епске саге историјске личности, научно фантастичне романсе, до најсветлијих примера златног доба Холивуда – то је филмски оквир ове епизоде “Велике илузије” у којој се бавимо драмском причом о животу Ејми Вајнхаус “Back to black” и историјском драмом “Обећана земља” са Матском Микелсеном.

О Нетфликсовој серији “Мали ирвас” из ракурса Ђорђа Бајића.

О култом класику Златне ере Холивуда “Гилда” чија је рестаурација у 4к резолуцији премијерно представљена на 77. Канском фестивалу - у рубрици “Премотавање”.

У “Контраплану” са француским редитељем Бертраном Беонелом, чија је научно-фантастична романса “Звер” нашла место у овдашњим биоскопима.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Тијана Тодоровић Јаворац, Светалана Перовић, Марко Јефтић

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије