Читај ми!

Душка Вучинић: За мојих 20 година ово је била најтежа Евровизија, атмосфера није била евровизијска

Завршена је Песма Евровизије. У Малмеу је било и музике, и политике, и неправде, и врло чудних наступа. Душка Вучинић била је у Малмеу и у директним преносима и укључењима нас извештавала о свему.

Душка Вучинић, шефица Службе за корпоративни имиџ и односе с јавношћу РТС-а, гостујући у Јутарњем програму РТС-а поделила је утиске с такмичења за Песму Евровизије која је одржана у Малмеу у Шведској.

Не бих се идентификовала са извођачима који су имали потребу да кроз своје текстове изнесу све што им је на души и у срцу, и шта све морамо да чујемо. У мојих 20 година, ово је била најтежа Евровизија, због атмосфере која није била евровизијска. Очигледно је да не треба овако масовне догађаје представљати на начин као што је то Евросонг“, рекла је Душка Вучинић.

Истакла је да су Швеђани сам догађај организовали сјајно и да не постоји боља продукција од шведске када је Евросонг у питању.

Безбедност је била на врхунском нивоу, осећали смо се безбедно, јер су нас штитили озбиљни припадници снага реда. Били су ту и протести баш на тргу испред нашег хотела. Тиркизни тепих је био скроман, мало је било конференција за штампу и тик ток преноса, због безбедности“, рекла је Душка Вучинић.

"До половине самог преноса била сам узнемирена да ли ће сви извођачи наступити и да ли ће све бити како је планирано", казала је.

Наступ Теја Доре

Славили смо Тејин рођендан 1.маја и дошли смо на идеју да би било лепо да направимо Балканску журку, па су нам у госте дошли представници Словеније и Хрватске. Било је лепо, пуно пријатеља Евровизије, пуно новинара и једна лепа слика отишла је у Европу.

Теја Дора је по мишљењу многих имала другачији наступ који производи лепе емоције. Она није певала неку љубавну песму као Француз, али је наступ био отмен, емотиван, била је као вила. Она је позната у Индији и на свим континентима, али је у свом наступу скромна, не експонира се. Треба да будемо поносни на цео тим, али највише на Теја Дору на којој је био највећи задатак. Требало је показати све у три минута", навела је Душка Вучинић.

Шта доноси победу на Евровизији?

С једне стране Беби Лазања с рок песмом, фенименални Француз с наступом у другом маниру, победник је Швајцарац. Шта доноси победу?

"Све се мења и не можемо само на примеру Евровизије да дискутујемо на ту тему. Молим бога да вештачка интелигенција не замени живог извођача. Да завршимо оптимистично. Ово је био продукцијски феноменалан шоу. 

Наш програм је гледало два милиона људи. Песме можемо да волимо или не волимо, али је Евровизија најгледанији шоу на свету и поштујемо је“, рекла је Душка Вучинић, шефица Службе за корпоративни имиџ и односе с јавношћу РТС-а.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије