ИЗ ЧАСА У ЧАС

Оборен дрон изнад Крима; Гроси: Ситуација у НЕ Запорожје се не побољшава

Рат у Украјини – 398. дан. Ситуација у нуклеарној електрани Запорожје је веома забрињавајућа, изјавио је шеф ИАЕА после обиласка те електране. Сваки нормалан човек је забринут за будућност Украјине, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров. САД морају да се врате цивилизованим принципима међународних односа да би обновиле дијалог са Русијом. Украјински председник Володимир Зеленски посетио је северни регион Украјине у Сумској области и обишао војнике који се боре на том делу фронта.

Поводом најаве руског председника Русије Владимира Путина да је Москва постигла договор о постављању тактичког нуклеарног оружја на белоруску територију да САД нису виделе никакв корак Русије у том правцу.

"Пратимо ово врло пажљиво. Нисмо видели никакав нови гест Путина да се покрене оно што је обећао да ће урадити", рекао је портпарол Беле куће.

Пољски премијер Матеуш Моравјецки рекао је да ће се Белорусија сигурно суочити са даљим санкцијама ЕУ због најаве руског председника Владимира Путина да је Москва постигла договор о постављању тактичког нуклеарног оружја на белоруској територији.

Шеф Међународне агенције за атомску енергију Рафаел Гроси описао је ситуацију у украјинској нуклеарној електрани Запорожје, окупираној од стране Русије, на југоистоку Украјине као "веома опасну и веома нестабилну".

Нуклеарно постројење је изгубило екстерно напајање шест пута од руске инвазије на Украјину, пре више од годину дана, што је приморало електрану да пређе на дизел генераторе како би расхладили реакторе.

Володимир Зеленски посетио је северни регион Украјине у Сумској области где се састао са званичницима и локалним становништвом у граду Октирка, у коме су прошле године вођене жестоке борбе.

Сваки нормалан човек је забринут за будућност Украјине, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

"Претпостављам да је то тема која брине сваког разумног човека. Брига за судбину људи који живе не само у Украјини, већ и на постсовјетском простору у целини", рекао је Лавров.

Међународни олимпијски комитет препоручио је да руским и белоруским спортистима буде дозвољено да се такмиче на међународним спортским догађајима под неутралном заставом.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво