ИЗ ЧАСА У ЧАС

Гроси: Ситуација у нуклеарној електрани Запорожје веома опасна; Зеленски обишао Сумску област

Рат у Украјини – 397. дан. Председник Украјине Володимир Зеленски обишао је Сумску област и обишао војнике на првој линији фронта. Шеф Међународне агенције за атомску енергију Рафаел Гроси изјавио је после обиласка да је ситуација у нуклеарној електрани Запорожје веома забрињавајућа. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће наставити да захтева међународну истрагу о експлозијама које су прошле године оштетиле гасоводе Северног тока.

Русија није успела да добије сагласност од Савета безбедности Уједињених нација за спровођење независне истраге о експлозијама на гасоводима Северни ток у Балтичком мору који повезују Русију и Немачку. Само су Русија, Кина и Бразил гласали за руски нацрт резолуције, док су преосталих 12 чланица СБ УН биле уздржане.

Шеф ИАЕА Рафаел Гроси састао се са украјинским председником Володимиром Зеленским у Запорожју, региону у коме се налази највећа европска нуклеарна електрана, а коју су руске снаге заузеле на почетку сукоба. Зеленски је у Запорошкој области обишао војнике који се боре на првој линији фронта.
 
Немачка је испоручила Украјини 18 тенкова "леопард 2" као и 40 борбених пешадијских возила "мардер".
 
Мађарски парламент изгласао је нацрт закона којим се Финској дозвољава придруживање НАТО-у, предлог закона о приступању Шведске НАТО-у остао је на чекању.
 
Руске снаге извршиле су ракетни напад на град Славјанск на истоку, експлозије су одјекнуле и у граду Дњепар.
четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво