Вучић за РТС: Чудне ствари су се дешавале током ноћи

Председник СНС-а Александар Вучић рекао је за РТС да је велики успех то што је листа око те странке освојила око 100.000 гласова више него прошли пут. Упитан о могућој коалицији, Вучић је поручио да је шкрт на позивима. Истиче да је Влада спроводила тешке реформе уз огромну мржњу од стране великог дела медија и политичких противника.

"Поносан сам што ми то нисмо радили", рекао је Александар Вучић у разговору за Радио-телевизију Србије и додао да су ово били објективно најчистији избори без прљавих спотова.

Вучић је, након седнице Председништва СНС-а, навео да су неке агенције целог дана причале о неправилностима, а да су постојала само два приговора током избора на територији целе Србије – које су поднели људи блиски СНС-у.

"Они који су се жалили нису поднели ниједан приговор и нема жалбе и приговора, све време су лагали и данас је и ОЕБС рекао да никаквих покушаја крађе није било", рекао је Вучић и истакао да ће то бити проверено.

"Нисмо ми лагали синоћ око резултата, али је интересантно да логичку грешку имамо у листама из Сјенице. Интересантне се ствари дешавају, изгледа да су се у току ноћи чудне ствари дешавале", рекао је премијер.

"Да нисмо имали апсолутну већину, ко зна шта би се током ноћи десило од чудних притисака. РИК ради целу ноћ, никад брже и више није радила, а ПИК ништа не ради. Данас у 14 сати прве податке су саопштили, а сви ћуте и праве се блесави", рекао је Вучић.

"Нека им поклоне мандате, шта, мислите да ћу се уплашити?", навео је Вучић.

Поновио је да мисли да су се ноћас дешавале чудне ствари и као пример навео да је изашло 366 људи, а да има 370 листића.

"Замислите две листе вам пређу цензус, једна за 200, друга за 300 гласова, а негде гласови недостају", рекао је Вучић.

Ипак, истакао је да верује надлежним државним органима.

"Само желим да кажем да су се дешавале чудне ствари. Нека раде шта хоће, народ је показао ко има легитимитет, а они нека раде свој посао, ми ћемо радити свој и држава ће свој посао", поручио је Вучић.

Вучић о коалицији: "Врло сам шкрт на позивима" 

Упитан о могућим коалицијама, лидер СНС-а рекао је да се на седници Председништва разговарало о томе, као и да ће ти разговори бити настављени.

Није желео да одговори на питање да ли ће наставити коалициону сарадњу са СПС-ом, као ни са којом партијом је могућа коалиција.

"Ја сам врло шкрт на позивима", додао је Вучић.

На питање са ким сигурно неће у коалицију, одговорио је да "они то знају".

"Потпуно је јасно да ми не пада на памет да зовем људе којима је мржња једина политика. Желим људе који желе да раде нешто за Србију и желе да виде Србију успешнију", поручио је Вучић.

Додао је да је Савез војвођанских Мађара поуздан партнер СНС-а, као и да је СНС поуздан партнер СВМ-а, и да је данас разговарао са председником те странке Иштваном Пастором. Међутим, о будућим коалицијама, истиче, разговараће се и на следећој седници странке.

Мада, имамо довољно гласова, ми можемо и сами, и без Мађара, рекао је Вучић.

Коментаришући изненађење известиоца Европског парламента Дејвида Макалистера, који није могао да верује како је Вучић примио вести о изборној победи, лидер СНС-а је истакао да је то зато што он "не предводи цензус странке и коалиције".

"Моје је да водим Владу Србије у наредном периоду. Он (Макалистер) ме је погледао и рекао: 'Ја нисам видео да неко после овакве победе седи сам у соби и пише по папирима'", рекао је Вучић и додао да се он осећа добро и да је од јутрос на свом радном месту.

Поручио је да ће СНС и убудуће побеђивати.

"Побеђиваћемо радом и стабилношћу и одговорношћу", рекао је Вучић и за сутра најавио отварање једне фабрике уз опаску да се "ту осећа добро".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво