Читај ми!

Хиљаду пакетића деци на КиМ из Сремске Митровице

Хиљаду пакетића слатких и сланих артикала, играчкама, одевним предметима и школским прибором подељено је протеклих дана деци у више српских средина на Косову И Метохији у хуманитарној акцији Месне заједница Блок Б из Сремске Митровице.

Акцију "Деца за децу"  организовао је хуманитарац из Сремске Митровице Драган Божић, заједно са општином Инђија, Савезом завичајних удружења, Удружењем Краљевина Србија, Предшколском установом Сремска Митровица, "Ролопласт Мошић", Удружење жена из Мартинаца и низом других организација и грађана.

Поклони су подељени деци из општина Ново Брдо, Грачаница, Обилић, Липљан, Витина и Косово Поље.

Божић је РТС-у пренео да су посете селима Старо Грацко, Кузмин, Бабин Мост и Рабовце, посебно изазвале емоцију делегације хуманитараца из Сремске Митровице.

Он се захвалио челницима српских општина Ново Брдо и општинама централног Косова и Метохије на подршци и несебичности приликом поделе и транспорта.

Акцију су успешно спровели и волонтери Црвеног крста Косовске Витине, као и представници Канцеларије за Косово и Метохија, обезбедивши превоз.

Хуманитарна акција обухватила је и посету селу Кузмин код Косова Поља, у коме су представници истоименог села Кузмин код Сремске Митровице, обновили братимљење које датира из 1988. године.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво