Читај ми!

Погоршано здравствено стање Слађана Трајкoвића

Здравствено стање Слађана Трајковића, ухапшеног средином децембра прошле године на северу Косова и Метохије, погоршано је, тврди његова супруга Сузана.

Сузана Трајковић је за Танјуг рекла да ће адвокат, Дејан Васић, данас поднети хитан захтев за пребацивање њеног мужа у кућни притвор, како би могао да добије адекватно лечење.

"Слађан има хроничне болести, цирозу јетре, воду у плућима и болује од дијабетеса. Тренутно му се стање погоршало, повећан му је шећер, на глави и по телу су му се отвориле ране, а ране које је имао на ногама, нису саниране још увек", рекла је Трајковићева.

Истовремено, она је замолила међународну заједницу и све који могу да помогну да њен супруг буде упућен у Клиничко болнички центар у Косовској Митровици, где се и до сада лечио.

Додала је да се Слађану Трајковићу на време не дају лекови и поновила да када му је однела први пут лекове, затворски чувари нису хтели да их приме јер су били са српском маркицом. 

"Када је одведен на преглед у Приштину, ноге на којима су му ране, биле су везане, а уместо да га довозе лифтом јер је лошег здравственог стања, терају га да пешачи уз степенице. Чак је и медицинска сестра, Албанка, која је задужена да му даје лекове, имала расправу са чуварима и затворским особљем око тога", истиче Трајковићева.  

Слађан Трајковић, бивши припадник косовске полиције, ухапшен је 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици, у време трајања последњих барикада на северу Косова.

Основни суд у Приштини 16. јануара продужио је Трајковићу притвор на још два месеца.

На протесту у Косовској Митровици због његовог хапшења, који су организовали породица и пријатељи, говорили су и комшије Албанци, тврдећи да Слађан није починио никакав ратни злочин.

Скуп подршке Слађану Трајковићу, одржан је у суботу и у Краљеву

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво