TV feljton - Sonja Vukičević

Veliki mehanizam istorije obeležio je život i karijeru baletske umetnice Sonje Vukićević, koja je prošla put od devojčice iz Birčaninove ulice u Beogradu, preko Baletske škole Lujo Davičo, a zatim od balerine u klasičnim predstavama na sceni Narodnog pozorišta do modernog plesnog izraza i autorskih radova, pomerajući granice našeg scenskog stvaralaštva.

Emisija Sonja, prati ličnu istoriju Sonje Vukićević, a paralelno i istoriju njenog stvaralaštva, uzbudljivim i retko viđenim snimcima, kao što je njen nastup na Stadionu JNA na poslednjem sletu Dana mladosti, 1987.

U emisiji Sonja, razmišlja i o tome kome se u svojoj umetnosti divi, ko su ljudi za koje stvara svoje predstave, govori o različitim prostorima i prilikama u kojima je igrala, o svojoj porodici i ćerki, darovitoj glumici Hristini Popović, o tome kako je porodica suština iz koje se kreće u život i profesiju.

Emisija Sonja je dirljivo, duboko i lično promišljanje jednog nesvakidašnjeg života i karijere. Umetnički je veoma sadržajna, neobična u formi i izrazu.

Autor scenarija i urednik: Olivera Milošević

repriza 26 . maj u 01:00, 07:00 i 13:00 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво