Jevgenij Sudbin, klavir

Razvojni put jednog od najvećih pijanističkih talenata na svetu, Jevgenija Sudbina, tekao je od Sankt Peterburga, preko Berlina do Londona.

Sudbin je rođen u Sankt Peterburgu 1980. godine, a izuzetan talenat i interesovanje za muziku vrlo brzo se ispoljilo. Sa sedam godina je započeo školovanje u rodnom gradu na konzervatorijumu u okviru programa za talentovanu decu u klasi profesora Ljubov Pevsnera.

Nakon dve godine učenja, osvaja prvu nagradu na međunarodnom takmičenju u Berlinu. gde će, nakon što je njegova porodica emigrirala, upisati Visoku školi za muziku „Hans Ajzler" gde nastavlja učenje u klasi profesorke Galine Ivanzove.

Kao stipendista, svoju master diplomu stiče na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, gde 2010. godini postaje i gostujući profesor.

Jevgenij je visoko hvaljen kao koncertni solista. Sarađivao je sa najznačajnijim i najpoznatijim dirigentima i orkestrima u prestižnim koncertnim dvoranama. U njegovoj blistavoj karijeri značajno mesto zauzimaju brojna diskokrafska ostvarenja. Ovaj umetnik se od 2011. nalazi se na listi renomiranih pijanista „Stejnveja".

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво