Andre Riju - Muzika za dušu

Ekipa RTS-a dobila je poziv da prisustvuje promo danu u Mastrihtu, povodom koncerta violiniste i dirigenta Andre Rijua sa „Johan Štraus” orkestrom u Štark areni u Beogradu.

Ekskluzivni intervju sa Andre Rijuom snimljen je u njegovom zamku iz 15. veka u kome živi, a ekipa RTS-a imala je priliku da obiđe i njegova studija u kojima radi sa orkestrom, tonsku režiju i video montažu gde se obrađuju audio i video snimci sa koncerata koje ovaj umetnik održava širom sveta.
Tokom leta, na glavnom trgu Vrajthof, ovaj umetnik i njegov ansambl održavaju brojne koncerte za posetioce iz raznih krajeva sveta koji namenski dolaze, a na ovom mestu biće održan njihov 100. Koncert.

Mastriht, kao posebno lep grad koga posećuju brojni turisti, značajan je po tome što je jedan od najstarijih gradova u Holandiji i rodni je grad i grad u kome živi Andre Riju.

U razgovoru sa urednicom Silvanom Grujić, Andre Riju govori o organizaciji i putovanjima sa ansamblom, programu, emocijama koje donosi kroz izbor programa i specifičnu interpretaciju, o porodici, o Johanu Štrausu kao uzoru i inspiraciji.

Autor i urednik: Silvana Grujić

repriza 28. oktobar u 02:24, 08:24 i 14:24 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво