Obrazovno ogledalo: Arhetip moderne bajke, 3. epizoda

U trećoj epizodi serije „Arhetip moderne bajke“ biće reči o arhetipu anime i animusa, o tome ko su pravi heroji i koliko su bajke bitne u našem detinjstvu. Prof. dr Žarko Trebješanin, psiholog, izneće zanimljive podatke o tome koje su bajke najpolularnije u svetu i kod nas, koliko se bajke uopšte čitaju i zbog čega je dobro ne menjati njihovu suštinu.

O arhetipskom junaku i herojima govoriće dr Zoran Milivojević. Sa posebnom pažnjom preporučujemo reči oca Ilariona Đurice, koji se obraća deci i uči ih pravim vrednostima o kojima se pripoveda u bajkama, a istine su za celi život.
Šta inspiriše savremene pisce u bajkama saznaćemo od Vladislave Vojnović, dramaturga i pisca, kao i od Vesne Vidojević Gajović, TV urednika i pisca. Zašto su bajke važne u najranijem uzrastu, kako ih treba pričati i zbog čega ih treba kazivati objasniće Vesna Nenadić Jevtić, psiholog.
To nije sve, kroz ovu epizodu analiziraćemo jednu od najpopularnijih bajki u svetu Crvenkapu, a glumica Paulina Manov započeće pripovedanje moderne bajke o devojci Vrbi...

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво