Читај ми!

RTS Lab: Prava ocena

Jedan na dva. Četiri na pet. Tri sa debelim minusom. Pet sa tačkom i kec k'o vrata!

Svima su poznate ocene zbog kojih često nismo spavali. Strah od provere znanja i osuda roditelja ili okoline ukoliko bismo dobili slabu ocenu terao nas je da učimo i da se školujemo. Ali po koju cenu?

Roditelji često ulaze u konflikt sa školom i vrše pritisak na profesore kako bi im dete bilo odlikaš. Da li je došlo vreme za reviziju kriterijuma u ocenjivanju i da li je jedinica ocena ili vaspitna mera? Koja ocena je prava?

Poslušajte šta o tome imaju da kažu Suzana Deretić iz Zavoda za uanpređenje obrazovanja i vaspitanja rukovodilac i pedagog Elvira Stefanović.

Polaganje završnog ispita, jurnjava za prosekom, upis u željenje škole - mala matura je postala sinonim za stres. Da lije  „ocena cilj a znanje prepreka" pitali smo nastavnike i đake OŠ „Miroslav Antić".

Naš sagovornik proglašen je za jednog od šest najboljih edukatora u Srbiji. On svojim zalaganjem i kreativnošću konstantno podseća učenike da ocene nisu najvažnije, ali ne nauštrb njihovog znanja. Gost RTS Laba je Jovica Plavšić, profesor hemije u 10. beogradskoj gimnaziji.

Emisiju je pripremio Vukašin Janjić.

Voditelji su Lazar Janović i Neda Cvetković.

Urednik emisije je Mirjana Nikolić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво