Читај ми!

RTS Lab: Školsko zvono

Duško Radović je rekao: „Prvog septembra najbolji među nama kreću u školu, ako budemo imali sreće, nećemo ih pokvariti“. Sa školskim zvonom počinje i nova sezona emisija RTS Lab.

РТС Лаб: Школско звоно РТС Лаб: Школско звоно

Učiteljski poziv je lep, ali odgovoran i težak. Učitelj je vođa i resurs. Posetili smo Učiteljski fakultet i od dekana Danimira Mandića saznali šta suštinski jedan obrazovni sistem čini zastarelim, a šta modernim.

Među češćim kritikama našeg obrazovnog sistema je ona da je reproduktivnog karaktera. Na pitanja o savremenim i tradicionalnim metodama u školstvu odgovaraju nam dr Valentina Ilić, profesor metodike na Filološkom fakultetu u Beogradu, i dr Mirjana Niklanović, profesor biologije u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji i doktor metodike.

Šiba, packa, čupanje zulufa, stajanje u ćošku, izbacivanje sa časa - danas su sve to nedozvoljene metode kažnjavanja u školi. Disciplina na času zavisi od autoriteta koji profesor izgradi, a u jednoj beogradskoj gimnaziji znaju recept.

Zašto je danas autoritet profesora urušen, i koliko roditelji današnjih školaraca greše u odnosu prema školi, govori nam pedagog Snežana Golić.

Doktor Ranko Rajović nam otkriva šta je to duboka pažnja i kako nova neuronaučna otkrića nalaze primenu u učionicama.

Emisiju je vodila Jelena Đekić, urednice emisije su Milena Vujović i Jovana Džambić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво