Читај ми!

Eko perspektive: prof. Čedo Maksimović

Ima li Srbija dovoljno mudrosti da postane vodeća zemlja u primeni novih tehnologija i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda?

Plavo zelena tehnologija je idealno rešenje za našu zemlju, odgovorno tvrdi prof. Čeda Maksimović koji je sa svojim timom dokazao uspeh i održivost jedinstvene, najsavremenije i pristupačne tehnologije u Eko industriji. Karijeru je nastavio kao profesor na Imperijal koledžu u Londonu, gde je od 2018. u zvanju profesora emeritusa. Osnovao je i bio rukovodilac Međunarodnog istraživačkog centra za gradske vode čiji je pokrovitelj UNESKO.

Vođen vizionarskim idejama i spoznajom da je veoma malo metoda koje su večne i da je budućnost većim delom već naš sledeći korak, profesor Maksimović širi oblast svog stručnog i naučnog delovanja na interakcije urbanih voda i zelenih infrastruktura kao ključnih elemenata plavo zelenih sistema. Vremenom je plavo zeleni san profesora Čede Maksimovića prerastao u realnost jer je svet prepoznao neohodnu potrebu da se nova filozofija urbane arhitekture razvije u multidisciplinarna rešenja.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво