Nauka u selu znanjem do prinosa

Može li znanje poljoprivrednih proizvođača da doprinese povećanju prinosa? Koliko znače stručni saveti? Kako poljoprivrednici mogu da unaprede svoja znanja i da li do njih stižu informacije koje mogu da povećaju prinose i unaprede proizvodnju?

Odgovore na ova pitanja potražili smo od stručnjaka ali i od poljoprivrednih proizvođača.

Istraživali smo da li poljoprivrednici znaju da je analiza zemljišta neophodna, besplatna metoda i da vrlo jednostavnom, popravkom kvaliteta zemljišta mogu doprineti povećanju prinosa.

Posetili smo gazdinstva, koja imaju relativno male posede, da bi videli kako rade, kome se obraćaju za stručne savete i imaju li poverenje u stručnjake ili se i dalje drže tradicionalnih znanja svojih predaka?

Zadatak institucija, medija i društva u celini je da se ova vrsta znanja permanentno unapređuje ali i da na odgovarajući način, kroz stručne preporuke, dopre do poljoprivrednih proizvođača.
U emisiji Nauka u selu pokušali smo da saznamo kako se na tom putu snalaze poljoprivrednici ali i savetnici iz poljoprivredne stručne službe koji su prvi u lancu kontakta između nauke i poljoprivrednih proizvođača.

Urednica emisije Aleksandra Šarković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво