Obrazovno ogledalo internet revolucija

Gotovo je sigurno da u današnje vreme ne možemo da zamislimo život bez interneta, jer veliki deo dana provodimo gotovo hipnotisani onim što vidimo na ekranu svog telefona, tableta ili računara, neprestano proveravamo svoje poruke, imejlove, lajkove na drutvenim mrežama, tragamo za informacijama koje su nikad bliže i dostupnije - na samo klik od nas. Zato smo odlučili da otkrijemo - kako je sve počelo?

U emisiji "Obrazovno ogledalo: internet revolucija" kroz slikovitu priču dve novinarke koje odlučuju da putem interneta pokrenu posao, istražujemo kada je i kako nastao internet, kada je poslat prvi imejl, a kada napravljena prva internet strana, kako je u Srbiji izgledao razvoj interneta i ko su bili prvi korisnici, kada i kako nastaju nacionalni domeni, ali i šta je potrebno da bismo napravili sajt, kako internet menja budućnost poslovanja i na koji način se suočiti sa sajber kriminalom koji neprestano vreba iz zasede.
Odgovore na pitanja im daju ljudi koji odlično poznaju ovu temu, a neki od njih su i sami ispisali prve stranice istorije interneta u Srbiji.

Urednica emisije: Ivana Milenković
Reditelj: Ivan Bukvić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво