Vizionari Naučne fantastike 4/8-1 Ajzak Asimov

Vizionari naučne fantastike je američka dokumentarna serija o životu i radu najznačajnijih stvaralaca naučne fantastike. Autor, Ridli Skot otkriva na koji način su predviđali život u budućnosti i možda inspirisali da njihove futurističke vizije postanu deo naše svakodnevice.

Legendarni pisac naučne fantastike Ajzak Asimov preispituje budućnost čovečanstva postavljajući pitanje: da li roboti predstavljaju ključ ljudskog napretka ili kraj naše vrste?
Da li će roboti zavladati svetom? Da li će mašine nadmašiti ljudski mozak, i da li će, s napretkom nauke, ljudska vrsta postati zastarela? Zahvaljujući Ajzaku Asimovu, čitava generacija skeptičnih, kada je reč o novim tehnologijama, najzad ih je prigrlila. Njegovi radovi zauvek su promenili način na koji doživljavamo robote.
Sutrašnjica počinje iznenadnim uvidom kojim se ruše ograničenja prošlosti i osmišljava tehnologija stvoriti novi svet. Dokle seže mašta pisca naučne fantastike i koje su od njegovih mnogobrojnih vizija postale stvarnost u našoj sadašnjosti gledaoci će saznati u epizodi serijala "Vizionari naučne fantastike - Ajzak Asimov".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво