Da Vinčijev detektiv

Leonardo da Vinči je jedan od najvećih umova koji je dala renesansa. Za njega znaju svi, pre svega zbog najpoznatijih i najtrajnijih slika, umetničkih dela na svetu poput "Mona Lize" i "Tajne večere". Ali danas postoji sačuvano samo petnaest njegovih slika. Slede priče o tome kako jedan usamljeni naučnik primenjuje nove tehnologije kako bi obelodanio skrivene tajne dva misteriozna Leonardova remek-dela- legendarna "Bitka kod Angijarija", za koju se mislilo da je zgubljena unazad petsto godina i jedno od najvećih i najvrednijih Leonardovih dela, zagonetno "Poklonjenje mudraca".

Da Vinčijev detektiv, Maurcio Seračini, već trideset godina razvija forenzičke tehnike. Istražuje ispod slojeva boje i laka, čak i ispod zidova, ne bi li rasvetlio stoletne tajne Leonardovog rada. Njegova otkrića katkad mogu da budu krajnje čudna, ali su potvrđena naučnim metodama. Bilo je zapanjujuće da boje nisu Leonardove, na primer.
Sada je pred pronalaženjem novih čudesnih činjenica o Leonardu. Ovo će, nesumnjivo, biti nesumnjiva bomba u svetu istorije umetnosti.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво