NTC kviz-12. emisija

Na Radio-televiziji Srbije od jeseni gledamo novi kviz za decu! I to ne bilo koji kviz, već "NTC kviz", nastao prema sistemu učenja osnivača Mense Jugoslavije - dr Ranka Rajovića.

"Nikola Tesla Centar" (skrećeno NTC) je Odsek Mense za darovitu decu. Začetnik NTC sistema učenja, dr Rajko Rajović, osnivač je Mense Jugoslavije, član Borda direktora svetske Mense i predsednik Komiteta svetske Mense za darovitu decu.

"NTC kviz" je jedinstven po tome što ne predstavlja test znanja i informisanosti, već kviz misaonih veština, pa će ispred malih ekrana moći da se ravnopravno nadmeću deca i roditelji. Za dobijanje poena u igrama biće neophodna pažnja, koncentracija, asocijativno mišljenje, povezivanje znanja, ali i - timski rad.

U šesnaest epizoda kviza gledaćemo šesnaest četvoročlanih ekipa, sastavljenih od dece uzrasta od drugog do četvrtog razreda. Kviz će imati sedam standardnih igara i svaka igra predstavljaće jednu NTC tehniku. Posebnu radost kod gledalaca izazvaće igra iznenađenja, jer će specijalni gost u svakoj epizodi biti neko ko je deci uzor - Stefan Milenković, Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Milica Mandić, Mihail Dudaš, Klara Hrvanović, Luka Grbić, Jasminka Petrović...

Autor kviza je dr Ranko Rajović, urednik i scenarista Jelena Popadić Sumić, voditelj glumac Miljan Prljeta, a kviz je realizovan u izvršnoj produkciji "Tradegator 011".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво