Ups! U problemu sam - Vršnjačko nasilje

Jedan od gorućih problema odrastanja poslednjih godina je vršnjačko nasilje. Ono je uglavnom vezano za škole, ali i za sportske klubove i druge grupe u kojima se mladi okupljaju. Može biti: fizičko, psihološko, seksualno, a sve zastupljenije je i elektronsko nasilje.

Mladi nasilnici vrlo često negiraju da su vršili agresiju ili veruju da je to normalno u društvu. Smatraju da je žrtva slaba i da je sama odgovorna za nasilje koje trpi. Problem produbljuje to što slično misle i oni koji su izloženi nasilju. Žrtve oklevaju da prijave nasilnike jer misle da je greška njihova. Neki se plaše osvete ili ne znaju kome bi mogli da se obrate za pomoć.

Ko trpi vršnjačko nasilje, koji su njegovi uzroci, koja je uloga društva i odraslih u njegovom nastanku i kako se može rešiti ovaj problem, saznajte od dr Olivera Vidojevića. U emisiji "Vršnjačko nasilje" čućete i koje su sve oblike nasilja među svojom generacijom primetili učenici Pete beogradske gimnazije.

Glume: Nina Srdić Hadži-Nešić, Ana Ninković, Nikolina Kokunešovski, Đorđe Mišina, Aleksa Jovanović, Sergej Bojović, Ana Škiljević, Aleksa Petrović, Andrea Simonović, Nevena Eskić, Milena Radovančev, Balša Leković, Nikola Bićanin, Nastasija Leontijević, Luka Jovanović, Lazar Šljukić, Katarina Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Jasmina Večanski, Mila Manojlović, Nikola Fišeković.
Scenario: Maša Vujošević, Milica Jevtić, Isidora Milosavljević, Filip Grujić, Andrija Ilić, Dejan Prćić i Tamara Vešković
Reditelj Maša Vujošević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво