Ups! U problemu sam - Agresivnost

Agresivnost je deo ljudske prirode i prati čoveka tokom celog života. Pojačava se u pubertetu, na početku adolescencije zbunjuje i plaši mlade ljude ali ih i nagoni na eksperimentisanja sa nasilnim porivima.

Agresivnost se usmerava na osobe i stvari iz okoline, najčešće članove porodice i vršnjake, ali gotovo jednako i na unutra, prema samom sebi. Ono što olakšava agresivnost kod adolescenata je sama priroda adolescentnog procesa koji remeti psiho-fizičku ravnotežu osobe.

Zašto su adolescenti u tolikoj meri, s takvom lakoćom i na specifičan način agresivni? Kako se nasilnim ponašanjem bore protiv nezadovoljstva i nesigurnosti? Ko su osobe koje povećavaju i olakšavaju ispoljavanje agresivnosti kod mladih? Odgovore na ova pitanja ponudiće psihijatar i psihoanalitičar dr Vojislav Ćurčić, a učenici Pete beogradske gimnazije izneće svoje mišljenje o oblicima agresivnosti koje primećuju među svojom generacijom.

Glume: Nina Srdić Hadži-Nešić, Ana Ninković, Nikolina Kokunešovski, Đorđe Mišina, Aleksa Jovanović, Sergej Bojović, Ana Škiljević, Aleksa Petrović, Andrea Simonović, Nevena Eskić, Milena Radovančev, Balša Leković, Nikola Bićanin, Nastasija Leontijević, Luka Jovanović, Lazar Šljukić, Katarina Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Jasmina Večanski, Mila Manojlović, Nikola Fišeković.
Scenario: Maša Vujošević, Milica Jevtić, Isidora Milosavljević, Filip Grujić, Andrija Ilić, Dejan Prćić i Tamara Vešković
Reditelj Maša Vujošević

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво