Читај ми!

Mađioničari – Džimi, Džimi

Internacionalno ime Jimmy u stvari je umetničko ime Tomislava Todorovića, rođenog Beograđanina. Kao Jimmy ušao je u svet magije i obišao svet.

Nastupao je na svim kontinentima osim Australije. Rođen je 1932. godine. Karijeru je počeo kao step igrač posle Drugog svetskog rata u tada čuvenom beogradskom Lotos baru. U mladosti je bio pilot lovac. Nastupao je u poljskom i ruskom državnom cirkusu.
Specijalnost mu je bila komična magija. Tomislav Todorović Jimmy, napustio je ovaj svet kao aktivni mađioničar u 77. godini. I on je bio poznatiji u svetu nego u Srbiji. Ostaće zabeleženo kao kuriozitet da je na prvenstvu Balkana u Sofiji 2006. osvojio prvo mesto u disciplini komična magija, a imao je 74. godine. Njegov nastup na Kipru 1989. kao 57-godišnjeg step igrača pogledaćete zahvaljući našem uglednom mađioničaru i poznatom dramskom piscu Zoranu Đikiću, od koga smo dobili VHS snimak.

U emisiji o Tomislavu Todoroviću govore njegove kolege i učenici Griffony, Rossi, Džigi, Dimitrije, a videćete i neemitovane snimke iz arhive RTS-a.
Autor: Dragan Kolarević
 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво