Hajde sanjaj me sanjaj, omaž Vladi Diljanu

Vlada Divljan bi 10. maja 2018. napunio 60 godina. Tog dana, njemu u čast, Vladini prijatelji, saradnici i poštovaoci iz Beograda, Zagreba i drugih gradova bivše Jugoslavije, nastupili su na koncertu nazvanom "Hajde sanjaj me, sanjaj" u velikoj dvorani Sava Centra.

Domaćini koncerta Zdenko Kolar i Saša Šandorov sa Nevladinom organizacijom uz podršku benda Magic Bush i Maks Juričić sa svojim Ljetnim kinom, zasvirali su uz Momčila Bajagića, Kornelija Kovača, Dušana Kojića - Koju, Zorana Kostića - Caneta, Nebojšu Antonijevića - Antona, Ramba Amadeusa, Sašu Lošića, Darka Rundeka, Gorana Vasovića, Bojanu Vunturišević, Dejana Vučetića - Vuču, Borisa Mladenovića, Zorana Predina, Dejana Cukića, Kokana Popovića... neke od Vladinih najlepših pesama iz vremena Idola i samostalne karijere.
Čuli su se klasici poput "Retko te viđam sa devojkama", "Malena", "Rusija", "Ona to zna", "Patuljci", "Sve laži sveta", "Odnesi me", "Samo jednu ljubav imam" i mnoge druge pesme koje su već odavno deo kolektivnog sećanja generacija i generacija ljudi sa ovih prostora.
Divljan, Vladimir Vlada, pevač, kompozitor, gitarista (10. maj 1958. Beograd) je 1980. godine pokrenuo novotalasni sastav Idoli. Prve snimke su objavili na zajedničkoj ploči "Paket aranžman" (1981.). Snimili su mini LP „VIS Idoli" (1981.), albume "Odbrana i poslednji dani" (1982.), "Čokolada" (1983.) i "Šest dana juna" (1985.). Tokom samostalne karijere, ali i sa grupama Old Stars, Nevladina organizacija i Ljetno kino je snimio ploče "Tajni život A. P. Šandorova" (1988.), "Lutka koja kaže ne" (1991.), "Odbrana i zaštita" (1996. koncertni), "3 palme za 2 bitange i ribicu" (1998.), "Sve laži sveta" (2000.), "Die Tonzentrale" (2003.), "Četiri godišnja doba" (2012.), i "Live@Tvornica Kulture" (2015. koncertni). Sa Srđanom Gojkovićem Giletom je radio muziku za decu i deo tog materijala je objavljen na albumima "Rokenrol za decu" (1989.) i "Rokenrol bukvar" (1990.). Diplomirao je na Rudarsko geološkom fakultetu, na grupi za petrologiju i geohemiju. Početkom devedesetih se preselio u Sidnej gde je studirao na Filmskoj akademiji, odsek za zvuk. Od 1999. godine je živeo u Beču. Komponovao je za televiziju i film.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво