Studio 6 – Narodne pesme vojvođanskih Mađara

Projekat je zasnovan na zapisima izvornog folklora vojvođanskih Mađara koje je zabeležila etnomuzikolog Aniko Bodor, kao i odnosu između slobodne improvizacije i komponovanog materijala.

Iz njenih zbirki Silard Mezei je odabrao melodije sa ciljem da "sa kreativnim muzičarima sa kojim sarađuje godinama, sredstvima improvizovane i savremene komponovane muzike, doprinese očuvanju I oživljavanju bogate muzičke baštine na prostorima Vojvodine na kojima žive Mađari."

Silard Mezei je svoje studije violine kompletirao u Subotici i Senti, dok je kompoziciju završio u Beogradu u klasi profesora Zorana Erića.

On je multiinstrumentalista koji se izražava kroz violinu, kontrabas i violu. Njegov ansambl svira improvizovanu muziku koja se bazira na njegovim kompozicijama, ne zapostavljajući džez i autentičnost folklorne muzike. 

Ansambl koji predvodi Silard Mezei čine: Andrea Berendika, flaute, Bogdan Rnković, basklarinet i alt saksofon, Tijana Stanković i Akoš Keseg, violine, Branislav Aksin, trombon, Marina Džukljev, klavir, Ivan Burka, vibrafon i marimba, Ervin Amlina, kontrabas i Ištvan Čik, bubnjevi. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво