Matija svira Arsena

Matija Dedić je sin preminulog legendarnog jugoslovenskog kompozitora i pevača Arsena Dedića i pop heroine Gabi Novak. Koncert u Centru Sava nazvan je po Matijinom višestruko nagrađivanom instrumentalnom albumu Matija svira Arsena.

Matija Dedić je na scenu izašao sam i za klavirom odsvirao 12 vanvremenskih Arsenovih numera, među kojima su Sve što znaš o meni, Kuća pored mora, Ni ti, ni ja i Tvoje nežne godine.
Komentarišući odgovornost i pritisak pred izvođenje porodične kulturne baštine u beogradskom Centru Sava, Dedić je istakao da ima napetosti.
„Imam isto uzbuđenje i tenziju pred nastup u Beogradu kao kada sam pratio svog oca na koncertima. Često se dešavalo da koncerti sa ocem izgledaju kao stoni tenis jer smo u kreativnom i muzičkom smislu stalno prebacivali lopticu jedan drugom. U jednom momentu mi je Arsen rekao da se umorio od toga i da mu ne trebam više. Veli: 'Dovoljan sam sebi sa klavirom'", priča Dedić.
Prema njegovim rečima, sa oprezom svira Arsenovu muziku iako nijednog momenta ne želi da podilazi publici jednostavnijim muziciranjem u odnosu na džez koncerte po kojima je nadaleko poznat.
„Trudim se da muziku koju je napisao moj otac izvodim onako kako ju je on zamislio" rekao je poznati džez pijanista.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво