Studio 6 – Velveti i prijatelji

Beogradski bend Velveti nastao je krajem novembra 2013. godine, kao potreba okupljenih muzičara da odaju počast Luu Ridu, koji je preminuo 27. novembra 2013.

Velvet Underground nastao je sredinom 60-ih godina prošlog veka, i smatarali su ih jednim od radikalnijih bendova tog vremena. Kada su počeli da nastupaju sa modelom Niko kao pevačicom i Luom Ridom, novim mesijanskim pesnikom, promenili su rokenrol zauvek. Prvi album, Velvet Underground (1967) postao je i ostao prekretnica u savremenoj istoriji muzike. Na tom albumu su neke od njihovih najboljih pesama i skoro sve će biti izvedene u integralnom obliku u Studiju 6, uz nekoliko pesama koje su kasnije nastale i uz nekoliko Ridovih umetničkih dela.

Velveti su:
Dejan Utvar (bubnjevi - Kazna za uši, Autopark, Eyesburn), Vladislav Rac (vokal i bas gitara - KKN), Milorad Ristić (vokal i gitara - Darkwood Dub), Nikola Berček (vokal i gitara - Autopark).
Pevači:
Katarina Jovanović, Ana Sofrenović, Toma Grujić, Anja Đorđević, Vladimir Kolarić, Boris Mladenović, Milica Mitić, Đurđa Stanković, Stray Dogg, Ana Ćurčin
Gostujući muzičari:
Sonja Lončar (klavir), Filip Krumes (violina)

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво