Tragovima ludog mladog sveta

Povodom obeležavanja pola veka emisije Koncert za ludi, mladi svet Televizije Beograd, u proleće 2017. godine snimljen je dokumentarni film posvećen fenomenu rokenrola na ovim prostorima u drugoj polovini šezdesetih godina dvadesetog veka.

Koncert za ludi, mladi svet ostao je upamćen po snimcima za koje se može reći da su prototip modernog video-spota, forme koja se u svetu ustalila tek kada Koncert za ludi, mladi svet više nije ni postojao. O uticaju emisije na rokenrol kulturu na ovim prostorima govore rok kritičari Petar Peca Popović, Moma Rajin i Aleksandar Žikić.
Važan segment emisije je arhiva iz sačuvanih epizoda Koncerta za ludi mladi svet.

TV feljton razmatra kakvi su stavovi vladali prema rokenrolu u Jugoslaviji krajem šezdesetih i na koji način je jedna televizijska emisija uticala na promenu celokupne slike o rokenrolu u jugoslovenskom društvu. O tome u emisiji govore istoričari prof. dr Radina Vučetić i mr Marko Perić.

Tema koja je ključna u vezi sa Koncertom za ludi mladi svet jeste slika vremena u kojem nastaje serija, a naročito slika promena u starim medijima i razvoj novih medija. O tome osim istoričara, govore: Višnja Marjanović, urednica časopisa Džuboks, Bane Cvetković, prvi voditelj emisije, Nikola Nešković, novinar i urednik Radio Beograda i Televizije Beograd, saradnik Džuboksa i jedan od voditelja koncerta, članovi bendova koji su tada svirali - braća Jelić, Vlada Janković Džet, Zoran Simjanović, Bojan Hreljac i Slobodan Orlić, kao i reditelji koji govore o značaju pionirskog rada na stvaranju muzičkog spota.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво