Studio 6 – Pozorišna muzika Irene Popović

Serijal Studio 6 predstavlja kompozicije Irene Popović koje su posle izvođenja u okviru pozorišnih predstava prerasle u samostalna dela.Tu su muzike iz predstava: Deca radosti, Kad bi Sombor bio Holiwood, Opera ultima, Kazimir i Karolina, Gogoland…Ove “muzike” za poneti su male forme u kojima Irena Popović sažima “velike”misli i deluje u “malim” vremenskim intervalima, poigravajući se sa glasom i njegovim tretmanom, pokušavajući da ga postavi u različite pozicije. Ponekad mu čak oduzima glavne osobenosti: lepotu pevanja, čistotu, savršenstvo impostacija i intonacija. Njen glas je “njen narator, njen sopran, njen unutarnji vrisak i vapaj, a sa druge strane njena uspavnka i molitva”.

Irena Popović(1974), kompozitor, završila Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsek kompozicija, a zatim nastavila svoje usavršavanje na magistarskim studijama u Salcburgu na Univerzitetu Mocarteum na Katedri za kompoziciju i orkestraciju.

U okviru njenog opusa značajno mesto zauzima primenjena muzika koju komponuje za pozorišta širom Evrope, a sarađuje sa najznačajnijim rediteljiskim imenima regiona (O.Frljić, A.Urban, K.Mladenović, S.Trišić, T.Rigonat, S.Unkovski)

Aktivna je i kao predavač i izvođač u okviru različitih umetničkih radionica improvizovane muzike.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво