Читај ми!

Sa svih meridijana - Poljska

Između ruske Kalinjgradske oblasti, Litvanije, Belorusije, Ukrajine, Slovačke, Češke i Nemačke, nalazi se Poljska, zemlja koju poslednjih decenija posećuje sve veći broj turista. A kako je domovina Nikole Kopernikusa (astronoma, matematičara i lekara) i Frederika Šopena (jednog od najznačajnijih pijanista i kompozitora svih vremena), izgledala pre više od tri decenije, videćete u ovoj emisiji serijala „Sa svih meridijana“.

Jedna emisija nije dovoljna da pokaže sve ono zbog čega Poljska privlači turiste iz celog sveta, a mi ćemo samo navesti da u Vroclavu postoji najstariji restoran u Evropi, koji radi još od davne 1275. godine, da je čuveni rudnik soli „Vjelička", u Krakovu, najstariji aktivni rudnik na svetu, kao i da je njegov univerzitet, osnovan 1364. godine, drugi najstariji univerzitet u Evropi, nakon Univerziteta u Bolonji (Italija).
Poljska, deveta po veličini država starog kontinenta, imala je burnu prošlost, ali sve ono što potiče iz davnina, nije izgubilo svoju lepotu i sjaj, zbog čega mnogi gradovi i danas deluju bajkovito i ostavljaju utisak da je u njima vreme stalo.
Verujemo da će Poljska, nakon ove emisije, biti na vašoj listi želja, kada je reč o nekim narednim putovanjima.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво