Читај ми!

Sa svih meridijana - Šri Lanka

Sri Lanka, zvanično Demokratska Socijalistička Republika Sri Lanka (ranije poznata po britanskom imenu Cejlon, kao i prema indijskom izgovoru Šri Lanka), ostrvska je država u južnoj Aziji. Pisana istorija Šri Lanke duža je od 3.000 godina, a noviju istoriju obeležio je tridesetogodišnji građanski rat završen 2009. godine pobedom vladinih snaga nad organizacijom Oslobodilački tigrovi tamilskog ilama.

Šri Lanka je danas prepoznata kao jedno od retkih mesta na planeti koje može da se pohvali velikim prirodnim bogatstvom i lepotama-brojne reke, jezera, planine, vodopadi, beskrajne plaže sa belim peskom, rezervati biosfere, botaničke bašte....

A kako je Šri Lanka izgledala sada već davne 1975. godine? Odgovor na to pitanje nudi emisija serijala Sa svih meridijana.

Saznaćete zašto je kokosova palma za žitelje Šri Lanke drvo života i po čemu je zlatni ili kraljevski kokos poseban, videćete kako se prave poznate maske od drveta, nezaobilazan suvenir u prtljagu svakog turiste i kako nastaje poznata batik tkanina. Tu su i čuvene plantaže čaja i pirinčana polja.

Urednik Ljubiša Bogićević, proizvedeno 1975. godine

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво