Читај ми!

Put oko sveta za 380 dana 01

Na osnovu materijala koji je glumac Slobodan Cica Perović snimio na svom višemesečnom putovanju po svetu snimljene su tri dokumentarne serije. Iako zamišljene kao putopis, emisije su i živi portret glumca snimljen za vreme pauze ili u toku samog putovanja.

Slobodan Cica Periović (1926-1978) bio je srpski i jugoslovenski filmski, televizijski i pozorišni glumac.
Bio je član Beogradskog dramskog pozorišta, Jugoslovenskog dramskog i Ateljea 2012. Prvu filmsku ostvario je u filmu „Njih dvojica" iz 1955. godine, u kojem je glumio četnika Marka. Na Filmskom festivalu u Puli nagrađen je Zlatnom arenom za komičnu ulogu muškarca koji menja ulogu sa prezaposlenom ženom u filmu „Muškarci" (1963) u režiji Mila Đukanovića. Glavnu žensku ulogu u tom filmu tumačila je Olivera Marković. Pored filmova, glumio je i u televizijskim serijama - Dimitrije Tucović, Zimovanje u Jakobsfeldu, Salaš u Malom Ritu, Povratak otpisanih...
Slobodan Cica Perović ostao je upamćen po ulogama usamljenika, nemoćnih, očajnih i otuđenih likova, ljudi koji u sebi kriju veliku traumu, neizrečenu bol ili pritajeni poriv za samouništenjem.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво