Povratak zvezdama -Šampion Mate Parlov

Neke činjenice su neosporne. Jedna od njih je, da sport ne zna za granice i da lako uklanja svaku prepreku na putu ka ljudima, bez obzira u kom delu sveta ti ljudi žive i kojim jezikom govore. Među ljubiteljima sporta ima i starijih, ima i mlađih. Programski arhiv RTS-a, prve podseća a drugima daje priliku da saznaju šta se u sportu dešavalo u vreme kada su bili mali ili možda još i nisu bili rođeni.

Ova emisija posvećena je uspesima boksera nekadašnje Jugoslavije, među kojima je posebno mesto imao Mate Parlov. On je pred kamerama TV Beograd govorio o najplemenitijoj borilačkoj veštini. Kamere su zabeležile kako je izgledao njegov trening a tu su i snimci njegovih mečeva, naravno i onaj sa najvažnijeg sportskog takmičenja na svetu-Olimpijadi.

Mate Parlov (1948-2008) bio je hrvatski i jugoslovenski bokser. Bio je pobednik na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine, svetski prvak u Havani (1974) i dvostruki šampion Evrope u poluteškoj kategoriji. Takođe je bio profesionalni prvak Evrope i sveta u izboru Svetskog bokserskog saveta. Mate Parlov je osam puta (1967-1974) osvajao titulu prvaka Jugoslavije, dva puta je osvajao Zlatnu rukavicu, a pet puta (1970-1974) titulu najboljeg na Balkanu. Na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Anđelesu (SAD) bio je selektor bokserske reprezentacije Jugoslavije. Dva puta je bio dobitnik Zlatne značke Sporta, nagrade za najboljeg sportistu Jugoslavije, 1972. i 1974. godine.

Uživajte u sportskom vremeplovu!

Reditelj Mića Milošević, proizvedeno 1973. godine

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво