Moja dedovina 2: Staroplaninska dedovina nije na prodaju!

Poslednja epizoda drugog ciklusa poziva vas da se prijavite za sledeći serijal i to uz priču o selu kome u svakom trenutku tokom poslednje tri godine neko obnavlja ognjište bake i deke.

Ekipa putuje u Topli Do. Stara planina, na oko 30km od Pirota. Mesto iz koga potiče i jedan od osnivača fabrike guma u Pirotu, a ovo mesto je postalo poznato široj javnosti po protestima protiv mini hidrocentrala. Protesti, koji su se  pretvorili u obračun po sokacima ovog malog sela, kao da su ujedinili meštane i sve one koji vole ovo selo i od tada kreće obnova sela. Počelo je crkvom, a onda su jedan po jedan naslednik krenuli u posao vraćanja starog sjaja dedovini.

Postoji još mnogo nesređenih kuća, ali sve više belih fasada vraća nadu da će ovo selo za nekoliko godina biti primer svima kako se vraća život u jedno selo.

U ovom ciklusu je Moja dedovina posetila okolinu Prijepolja, Knića, Šapca, Osečine kod Valjeva, okolinu Mladenovca, podnožje Kopaonika, Novi Pazar, Divčibare, Zlatar, okolinu Gornjeg Milanovca, brda kraj medveđe na jugu, Lebane.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво