Moja dedovina: Unuka iz Australije pokrenula mobu!

Na veliku mobu zbog obnove dedovine jedna unuka stiže podno Divčibara iz Sidneja sa jednim sinom (muž i drugi sin su ostali u Australiji zbog obaveza), jedna sestra sa mužem i dvoje dece iz Berlina, jedna iz Surčina. Došlo je vreme da se obnovi imanje pored planinske rečice.

Dušica Davidović je gledajući serijal Moja dedovina još više počela da pati za svojom dedovonom u selu Gornji Lajkovac kod Mionice. Na severnom podnožju planine Maljen jedna rečica vijuga šumom, a kraj nje je ognjište pokojnih bake i deke. Na reci Paklešnici deda je imao vodenicu (koja i danas stoji i čeka da proradi).

Deda je radio kao domar seoske škole i svi su ga voleli u ovom kraju. Školovao je decu, ona otišla u Beograd, a unuke odselile svuda po svetu. Sada je vreme da se vrati dug dedovini koja ih je hranila. Na mobu je došao čak i dedin drug iz detinjtva koji ima preko 90 godina.

Obnavlja se dedina i babina kuća, deca iz Berlina i Sidneja rade punom parom na pardedovini, komšije čiste korito reke da vodenica počen novi život, a prijatelji i kumovi od "kuće starice prave lepoticu".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво