Читај ми!

Znanje imanje-23.1.2022.

Pirotsko jagnje, kačkavalj, ćilim, peglana kobasica - po tome se ova ljupka varošica prepoznaje i u zemlji i u svetu. Brendovi su tu, ali nema pirotske ovce. Sve je manje i zanatlija da čuvaju jedinstvene veštine.

Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore:

Zvonimir Ristić iz Rasnice - pre pet godina je krenuo u organsku proizvodnju. Odgaja svrljišku rasu.

Inženjer Goran Popović - želi da oživi repro centar i da pirotsku ovcu iz Šumadije vrati na Staru planinu.

Profesor Aca Mančić generacijama prenosi iskustvo - kako se pravi kačkavalj, ali je sve manje đaka.

Dalibor Tošić. Sa peglanom kobasicom je ušao u sistem "Čuvarkuća" i ponosan je na "boemsku potkovicu".

Silvana Tošić - novinar i čuvar tradicije. Ljubav prema bakinom ćilimu je ponela ove motive u etno glamur.

 

U priči o zelenoj ekonomiji obilazimo urbanu farmu Jane Mitrović i imanje porodice Šoškić.

Urednica Jasmina Nikitović Stojičić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво