Robna kuća-Novi talas 3.deo

Krajem sedamdesetih godina prošlog veka, u SFRJ se desila jedna od najvećih kulturnih revolucija – nastao je Novi talas. Umetnički pravac, koji je okupio mlade, kreativne ljude iz Ljubljane, Rijeke, Zagreba, Beograda i Novog Sada sa jednim ciljem: da vide koliko mogu daleko da stignu u osvajanju sloboda pored već ostarelog i sve manje budnog komunističkog establišmenta.

Treći i poslednji deo serijala o novom talasu u SFRJ, bavi se medijima koji su zdušno podržali celu akciju, i bez kojih možda i ne bi bilo tolike pomame. Tu se prvenstveno radi o televiziji sa emisijama poput „Rokenrolera", a bilo je i štampanih medija koji su u to doba imali mnogo veći uticaj nego danas, naravno, Džuboks na prvom mestu. Zatim, tu je priča o „Paket Aranžmanu", kako je uopšte došlo do toga da se tri dijametralno suprotna benda nađu na istoj ploči, i kakav je uticaj imao taj kultni album.

U to doba je snimljen čak i jedan igrani film koji je možda i najjače dodao gasa novom talasu. Radi se o masterpisu Miše Radivojevića, „Dečko koji obećava" (1981).

Reditelj serijala je Igor Stoimenov, a narator Nikola Đuričko.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво