Robna kuća-Novi talas 2. deo

Krajem sedamdesetih godina prošlog veka, u SFRJ se desila jedna od najvećih kulturnih revolucija - nastao je "Novi talas".

Umetnički pravac koji je okupio mlade, kreativne ljude iz Ljubljane, Rijeke, Zagreba, Beograda i Novog Sada sa jednim ciljem: da vide koliko daleko mogu da odu u provokaciji ustaljenog političkog režima. Krenuo je talas koji je obuhvatio muziku, film, televiziju, primenjenu umetnost, modu, noćni život.

U drugom delu novotalasne trilogije, fokusiraćemo se na beogradski deo novotalasne priče. Glavni junak te priče je jedan od najznačajnijih bendova na ovim prostorima - VIS Idoli.

Govorimo o studentskom protestu 1968, o tome kako je Dom UDBE postao Studenski kulturni centar, o Momi Rajinu i Nebojši Pajkiću kao urednicima SKC-a, o tome kako su nastali Idoli, o Šaperu, Divljanu, Krletu, Zdenku, o prvim beogradskim grafitima, o kafanama koje više ne postoje, o tome šta je zajedničko za Bregu i Idole, o pogrešnim obradama starih šlagera, o Odbrani i Poslednjim Danima, o mladićima koji su početkom osamdesetih otišli dalje od svih ostalih.

O svemu tome govore: Srđan Šaper, Vlada Divljan, Nebojša Krstić, Goran Bregović, Darko Rundek, Piko Stančić, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Goranka Matić, Moma Rajin, Peca Popović, Pera Janjatović.

Narator je Nikola Đuričko.
Reditelj Igor Stoimenov.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво